Tereni za pecanje

« Vlasinsko jezero | Main | Jezero Šljunkara - Kovin »

Crna Bara
2010/12/17,11:49

Pored jezera Kraljevac i Dunava, opština Kovin je poznata i po Crnoj Bari. O njoj kruže priče da je raj za štuku i babušku.

Kada sam dolazio tamo prvo me je obradovalo kada sam na prilazu video da je u pitanju zaštićeno prirodno dobro ali i činjenica da do same vode ne vodi nikakav put, već se mora ići kroz njive.

Samih mesta za ribolov sa obale ima jako malo i ako se ne porani... Ko ima gumeni čamac - taj je na konju. Neka fenomenalna mesta uz trsku se mogu, na žalost, dosegnuti samo iz čamca.

Gledano od pravca puta Kovin - Deloblato, na drugoj trećini jezera/bare je jedno pravo ostrvo od trske i rogoza, koje praktično deli baru na dva dela.

Tačno negde kod tog mesta gde je tim ostrvom bara podeljena stiže put koji vodi kroz njive (na taj put se stiže kada se ide putem Kovin - Deliblato, prođe se raskrsnica ka selu Gaj i sa leve strane se isključi na zemljani put.

Taj drugi, ujedno i manji deo jezera/bare je pristupačniji za pecanje sa obale ali mesta i dalje ima jako malo pa valja poraniti.

Inače, voda je tipično štukarsko-babuškarska, bar što se dubine i konfiguracije terena tiče: trska uz obalu, trava na sve strane (već je počela da osvaja vodu) i to podosta otežava pecanje.

Ovde je pravo prirodno okruženje, dovoljno daleko od puteva pa se stvarno može naslušati tišine i ptica.  Dubina je oko 1 metar, barem gde sam ja bio (verovatno postoje i dublja mesta ali ja nisam uspeo da ih lociram) i najbolje je bacati uz trsku.

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu