Tereni za pecanje

Ada Ciganlija
2010/12/07,23:56

 

Svi znaju gde je Ada ali ne znaju svi gde je pecanje moguće jer je moguće samo u ograđenom delu! Bilo je reči da će pustiti pecanje na celom jezeru, ali za sad nista od toga!

Na proleće na jezeru prakticno da nema ozbiljnog pecanja, štuka i smuđ su u zabrani, som još spava, bucov je redak i uglavnom se dobija slučajno i u sezoni.

Bandara ima krupnog i njega je moguće upecati, ali u ovom periodu na varalicu teško, samo na sitnog kedera.

Od bele ribe najbrojnija je deverika, babuške skoro da nema(izuzetno retka), od ostalih riba najbrojnija je bodorka, ali je i ona dosta retka i sitna.

Šarana u jezeru ima nesto divljeg(takodje izuzetno redak) i ima jos jedna odredjena količina ribnjačkih šarana, koji su poribljeni za svetsko prvenstvo.

Ono čega ne manjka u jezeru su cverglani, njih ima u ogromnim količinama, ali oni sa nekom većom aktivnosću počinju tek početkom aprila.

Od polovine marta je moguce upecati neku lepu deveriku, ukoliko bude toplih dana, ima pravih lopatara, do 2-3kg, naravno i nje nema u nekom vecem broju.

Ono sto ćete zakljuciti je da je na jezeru riba dosta retka, ali je ima, voda je izuzetno čista i bistra u hladnijim mesecima, a u toplijim je dosta zatravljena, što otežava ribolov, ali uz dosta upornosti i iskustva mogući su i lepi ulovi.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu