Tereni za pecanje

Grliško jezero
2010/12/21,23:53

 

Jezero se nalazi na 230 km od Beograda i 20 km od Zaječara i kolima je moguće prići sa dve strane jezera...

Kod sela Leskovac gde se ulivaju dve reke u njega koje ga inače i formiraju i sa druge strane kod brane gde je malo teže doći zbog jedne male deonice neasfaltiranog puta, ali se i tu lako može proći kolima...

Do brane se dolazi kad se ide iz pravca Zaječara za Knjaževac pa se na 10 km od Zaječara skreće za selo Grlište, po kome je jezero i dobilo ime...

Ribočuvarska služba je dobro organizovana i svakodnevnio je na vodi. Krivolova u smislu mrežaroša je skoro potpuno iskorenjena, mozda neki pokušaj ali vrlo brzo bude otkriven i sankcionisan na vreme.

Jezero je puno deverikom koja se u letnjim mesecima lepo lovi! Takođe ima i šarana, soma, smuđa, karaša...

Iako je jezero nepristupačno jer pored jezera prolazi samo seoski put, na jezeru se nalazi dosta kampova.

Zabranjena je upotreba čamaca sto omogućava nesmetano pecanje sa bilo kog mesta, poribljavanja su česta tako da ribe ima...

Gružansko jezero(Knićko jezero)
2010/12/21,23:43

 

Jezero Gruža nalazi se na tromeđi između Kraljeva, Čačka i Kragujevca. Na nešto više od 100 km. od Beograda.

Ko se odluči da poseti ovo jezero mora da bude spreman na nagle promene vremena koje su u letnjim danima najučestalije, jak vetar retko će da izostane kao i kod ostalih jezera.

Međutim učestale promene vetra, koji u toku dana može da menja pravac i to sa tri strane ne treba da vas iznenadi. Ovo će vam otezavati ribolov.

Tesko ćete ostvariti zapaženije rezultate, jezero je prepuno deverike, karaša, koji su bili maltene nepoželjni zadnjih godina.

Medjutim ubacivanjem smuđa ovo jezero postaje prava meka za smuđaroše. Prosečan ribolovac moze lako da prevari ovu ribu bilo kojom metodom, tako da se poseta tokom hladnijih dana povećava.

Mora da se uzme i u obzir da je zabranjena upotreba čamaca. Tako da je opstanak ovoj grabljivici u potpunosti obezbeđen.


Što se tiče šarana treba ga tražiti na prelomima i rupama u vodi malo podalje od obale. Ko se uputi ovamo na ribolov ove ribe treba biti malo racionalniji i da ga ne iznenadi los rezultat, a pojavio se i manic koji jede i svoj rep.

Dubina se kreće između 2 metra do 15 metara na pojedinim mestima.

Inace u letnjem periodu najbolje se hvata som na kedera!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu