Tereni za pecanje

« Jezero Joca | Main | Srebrno Jezero »

Tamiš kod Farkaždina
2010/10/27,09:36


 

Do ovog mesta se dolazi kada se ide Zrenjaninskim putem (iz pravca BG-a), na raskrsnici za Prlez  i Sakule-Kovačica skreće se desno.

Posle nekih 3 km se ulazi u Farkaždin. Kod crkve se skreće desno i tu posle imamo dve opcije. Ili se posle 800 metara skrene levo, na zemljani put i silazi pored kuća. Ili se nastavlja pravo, do kraja asfalta i silazi na drugi zemljani put.

Ako se izabere prva opcija, posle nekih 200 metara se dolazi do obale Tamiša. Iza leža je topolova šuma, koja obezbeđuje hlad do nekih 10-11 sati (leti) a obala je vrlo pristupačna sa niskom travom.

Nema zakačaljki, ali je dubina i glavni tok dosta daleko od obale (preko 50 metara) pa se mora koristiti baš-baš teško olovo.

Štuja i bucov non-stop raubuju i ovde se lepo hvataju, mada sam ja uhvatio samo par štuka, jedna 2kg+ a bucova nisam imao živaca da jurim.

U samoj šumi ima brdo kampera (bar je bilo tokom juna, jula i početkom avgusta) i oni ciljno jure šarana i soma. Mada nisam za svih 6 izlazaka video nikoga da je izvukao štogod!

Fino sam prolazio na fidere i lake dubinke u lovu babuške i ostale bele. I to su radile u cugovima i nisam mogao da uspostavim bilo kakvo pravilo vezano za vreme cugova. Prosek nekih 5kg babuške i bele po čoveku!

Komentari

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu