Tereni za pecanje

Srebrno Jezero
2010/10/27,09:52

 

Do sada sam uglavno hvalio i pisao o dobrim mestima za pecanje ali moram da spomenem i neko loše, radi bolje informisanosti.

Mislim da ne vredi pisati o tome kao se do njega dolazi jer ga ja ne bih ni za kupanje preporučio al ajde da počnem ovako: Srebrno jezero se svuda predstavlja kao oaza prirodne lepote, bistre vode i bogatog ribljeg fonda, ali moja iskustva nisu takva!

Ono što sam ja video je da je voda prljava i izuzetno mutna, onaj ko kaze da je bistra kao sto sam se ja načitao na internetu laže koliko je težak ili nije video kako izgleda neko pravo, čisto i bistro jezero.

Ovde je slučaj da se ne vidi ni 20 santimetara u dubinu koliko je mutno. Kazu diže se pesak od kupača? a zasto je i ujutru u 5 sati mutna?

Kućni ljubimci se kupaju na plaži sa malom decom a zmija ima toliko da čovek ne može da veruje i što se komaraca tiče - kao na olimpijadi grizu za medalju.

Ribe koliko sam ja čuo od meštana ima dosta posebno smuđa, kažu da u poslednje vreme ribočuvari rade dobar posao.

Ja sam pecao šarana i belu, krupna bela riba je grizla odlično, pao je i po koji šarko ali ništa zbog čega pih opet ovde pecao.

Ribočuvare nisam video ni jedan jedini put.

Sve u svemu ribolovcima ne preporučujem da zbog pecanja idu na Srebrno Jezero, zbog kupanja ne vredi ići čistiji je Dunav sigurno, sve u svemu jedno veliko razočarenje.

Tamiš kod Farkaždina
2010/10/27,09:36


 

Do ovog mesta se dolazi kada se ide Zrenjaninskim putem (iz pravca BG-a), na raskrsnici za Prlez  i Sakule-Kovačica skreće se desno.

Posle nekih 3 km se ulazi u Farkaždin. Kod crkve se skreće desno i tu posle imamo dve opcije. Ili se posle 800 metara skrene levo, na zemljani put i silazi pored kuća. Ili se nastavlja pravo, do kraja asfalta i silazi na drugi zemljani put.

Ako se izabere prva opcija, posle nekih 200 metara se dolazi do obale Tamiša. Iza leža je topolova šuma, koja obezbeđuje hlad do nekih 10-11 sati (leti) a obala je vrlo pristupačna sa niskom travom.

Nema zakačaljki, ali je dubina i glavni tok dosta daleko od obale (preko 50 metara) pa se mora koristiti baš-baš teško olovo.

Štuja i bucov non-stop raubuju i ovde se lepo hvataju, mada sam ja uhvatio samo par štuka, jedna 2kg+ a bucova nisam imao živaca da jurim.

U samoj šumi ima brdo kampera (bar je bilo tokom juna, jula i početkom avgusta) i oni ciljno jure šarana i soma. Mada nisam za svih 6 izlazaka video nikoga da je izvukao štogod!

Fino sam prolazio na fidere i lake dubinke u lovu babuške i ostale bele. I to su radile u cugovima i nisam mogao da uspostavim bilo kakvo pravilo vezano za vreme cugova. Prosek nekih 5kg babuške i bele po čoveku!

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu