Tereni za pecanje

Markovačko jezero
2010/11/13,22:40

Markovačko Jezero

Markovačko jezero je udaljeno 6 kilometara od Mladenovca i do njega se dolazi putem Mladenovac – Aranđelovac, Topola.

Jezero je veštačkog porekla, nastalo nakon izgradnje brane i najpoznatije je po svojim velikim šaranima! 

Jedno podne proveo sam na ovom jezeru, pokusavajući da prevarim kojeg šarana, ali rezultati su bili loši. Naime izabrao sam pliću stranu do puta a i nisam se dugo zadržavao jer me je oterala nenajavljena kiša.

Desni deo jezera, od prilike trećina jezera je mrestilište i tu je zabranjen ribolov.

Ostali deo jezera, preovladava dubina do max 7m kod brane. Polovina jezera, do puta i kuća je plitka,tek od nekih 80-90m od obale ima prelaz na dubinu nekih 2,5-3m i tvrdo dno, zato trebaju daleki izbačaji.

Druga strana je dublja, jer je tamo veštački produbljavano, ali kažu da je uz obalu mulj, ali meni ipak deluje kao bolja strana zbog veće dubine i dosta je mirnija, i nepristupačnija. 

Meštani sa kojima sam pričao kažu da ima dosta krupnog amura (i tolstolobika). Leti se moze odlično proći sa amurom (priča se da je jedna ekipa od 2 ribolovca, za sezonu upecala 60 amura) odnosno za 3 meseca od juna do kraja avgusta. Ima i krupnog soma, koga malo ko peca.

Meni se voda izuzetno svidela, bas zato što je velika i divlja, ali po meni tamo se ne isplati ići bez 5 dana kampovanja i to sa pravom strategijom i opremom za tu vodu.

Jezero Međeš
2010/11/13,22:22

jezero međeš

Na otprilike 60 km od Beograda preko Stare Pazove nalazi se selo Šatrinci, na čijem se ulazu skreće desno da bih se došlo do jezera.

Ovde sam navratio u prolazu i nisam pecao ali ću preneti ono što sam video i čuo!

Dakle brigu o njemu vodi privatnik i fantasticno je. Od ribe ima najviše šarana, soma, smuđa, krupne deverike i babuške i idealno je za feeder i plovak, i što je bitno nema uopšte cverglanaaaa...

Ima mnogo mesta za pecanje sa obale, a na nepristupačna mesta za pecanje postoji prevoz čamcem. Cena dnevne dozvole je 800 dinara, a prevoz čamcem je 200 dinara.

Dečko koji je ispred mene pecao na plovak i takmičarac od 6m, nije hranio mesto a na mamac-ruzu je imao solidan broj uhvaćenih krupnih babuški(ne manja od 500gr), deverika(jedna je imala preko 2kg) i crvenperki, čak i jedno malo somče!

Najviše ima šarana, smuđa i soma koga izgleda niko ciljno ne peca a uhvacen je prosle godine i jedan od 28 kg. Šaran se vraća, za smuđa ne znam, som i ostala riba može da se nosi a bele do 5 kg...

U svakom slučaju prelepo mesto za posetiti.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu