Tereni za pecanje

Luka Dunav, Pančevo
2010/11/06,11:59

luka dunav

Ovo je teren za pecanje koji je ranijih godina bio izuzetno posećen zbog svog bogatog ribljeg fonda.

Privatizacija je učinila da je na ulazu u luku napravljena rampa sa obezbeđenjem koje ne dozvoljava odlazak na pecanje iako se peca sa druge obale na kojoj ne postoji ni jedan objekat ili brod.

Danas se u luku može ući samo čamcem iz Dunava odnosno rečnim ulazom koji se nalazi nekih 500 metara nizvodno od ušća Tamiša. Na ovom terenu najviše volim da pecam grabljivice jer ih ima u izobilju kao i bele ribe kojom se one hrane.

Pored fileta ili živog kedera, štuka i bucov se veoma uspešno hvataju uz pomoć varalica! Malo ružno pače je neodoljivo za Bucova a nezaobilazni "mepps" za Štuku.

Lično nisam hvatao veće primerke Šarana i Tostolobika ali sam svedočio hvatanju I kidanju najlona od strane istih.

Leti se na ovom terenu opuštam u pecanju deverike koje hvatam na plovak, crve i prihranu.

Na moje iznenađenje ovde sam par puta video ribočuvare kako traže mreže što je za svaku pohvalu i grantuje još bolja i uspešnija pecanja na ovom terenu.

Tamiš kod Sakula
2010/11/06,11:10

 

Selo Sakule se nalazi na nekih 40-ak kilometara od Beograda i do njega se dolazi preko Pančeva i Crepaje.

Do Tamiša i mesta za pecanje se dolazi kada se prekoputa crkve skrene levo prema šumi.

Kroz šumu vode tri obeležena puta, prvi i drugi se kasnije spajaju u jedan i vode do starog toka Tamiša gde je i najveća dubina - 5-7 metara (mesta za smuđa i soma).Treći put vodi nekoliko kilometara  nizvodno, paralelno sa tokom Tamiša, gde su mesta za pecanje babuške i štuke.

Priobalje je obraslo vrbama koje taman daju onoliko hlada leti koliko smetaju pri normalnom zabacivanju. Reka je dosta jaka i kotrlja olova manja od 50gr.Na nekim delovima se peca 2 metra od obale a negde na pola reke.

Ovde je recep koji se najbolje pokazao uobičajni sistem: hranilica i crvena glista!

Zbog velikog ribljeg fonda Sakule su omiljeno mesto za pecanje među ribolovcima u okolini. Leti ima mnogo kampera kao i onih nesavesnih čiji su tragovi vidljivi duž cele obale.

Sa kontrolom nisam imao posla, što je možda i razlog velikog broja ribolovaca. Dakle ovaj teren je za svaku pohvalu jer uspeva sam da se održi i pruži lepo pecanje.

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS Powered by LifeType and blog.co.yu